Reflectie per vak
Sport & identiteit:
Dit vak sprak mij wel aan aangezien we bij dit vak gingen sporten. Ik heb geleerd om te reflecteren en te evalueren. Ik vind het moeilijk om over mijzelf te praten en te evalueren over mij zelf en dat werd bij dit vak wel op gehamerd. Ook het zelf lesgeven was voor mij een leerpuntje, ik moet wat meer autoriteit uitstralen zodat een grote groep goed naar mij luistert. Ook leer je samen werken in groepjes om een les te geven en de lessen die werden gegeven waren vaak sporten die jezelf niet veel hebt gedaan. Ik heb mij dus moeten verdiepen in de sport die ik gaf en een les voorbereiden. De algemene sportkundige competenties die vooral naar voren zijn gekomen bij dit vak vond ik: communiceren, werken in groepjes en methodisch handelen. De vakinhoudelijke competenties die duidelijk naar voren kwamen waren: het onderzoeken van het beweegaanbod voor de lesvoorbereiding en het organiseren en managen van de les.

Sportsociologie:
Bij dit vak heb ik vooral geleerd over sport en het gebruik ervan in de maatschappij en de geschiedenis van sport. Ik ben er vooral achter gekomen dat het Hbo erg zelfstandig is en dat merkte je vooral bij dit vak. Het vak was heel theoretisch maar met de kennis die je hier opdoet kun je denk ik veel mee in de praktijk. Je houdt je bezig met maatschappelijke vraagstukken die gerelateerd zijn aan sport. Je kijkt dan zowel naar het verleden als heden en dat heeft mij wel bepaalde inzichten gegeven in de sportwereld van toen en nu. Dit vak heb ik voldoende afgerond.
Sportevenement:
Ik heb geleerd hoe je een evenement moet organiseren. Daarbij is de communicatie tussen jouw en je groepje erg belangrijk maar de communicatie van je groepje met de opdrachtgever misschien wel het belangrijkst van het hele proces van het organiseren van het evenement. Eerst zag ik er een beetje tegenop maar gaandeweg werd het steeds leuker en was het ook mooi om te zien hoe er stap voor stap een evenement in elkaar werd gezet. Bijna elke algemene sportkundige competentie kon ik hierin terugvinden. Je moest namelijk optimaal communiceren, werken in groepjes, methodisch handelen tijden het evenement en verantwoordelijkheid en betrokkenheid tonen met je doelgroep en opdrachtgever. Daarnaast was het ook voor het eerst dat ik zoiets heb georganiseerd en dat is mij positief bevallen. Dit vak heb ik voldoende afgerond.

Coaching:
Hier heb ik vooral geleerd over mijzelf en wat andere van mij vinden. Dan werd er vooral gekeken naar kwaliteiten van jezelf en anderen. Er wordt veel gereflecteerd en het vak houdt je enigszins up-to-date met de opdrachten die je moet afhebben en het help natuurlijk dat het vak wordt gegeven door je SOB'er. Ik heb soms wel iemand nodig die vraagt naar de stand van zaken zodat ik zelf niet verzaak en dingen vergeet.
Outdoor experience:
Tijdens de Ardenneweek heb ik vooral mijn medestudenten in mijn klas beter leren kennen. Iedereen zit op dat moment in dezelfde situatie en je komt erachter hoe mensen zich gedragen en omgaan met bepaalde omstandigheden.
Ik heb deze week voldoende afgerond.
Maak jouw eigen website met JouwWeb