Als student sportkunde ben ik in de afgelopen jaren zeker ontwikkelt als sportkundige. Dit is terug te zien in de feedback en meningen van opdrachtgevers, collega’s en klanten over mijn professionele prestaties en producten.

In de afgelopen jaren heb ik al verschillende opdrachten moeten uitvoeren voor opdrachtgevers en klanten. Daarbij heb ik vaak samen moeten werken met collega sportkundige. Zo heb ik in jaar 2 stage gelopen bij de Gemeente Tynaarlo en heb ik daar gewerkt met collega sportkundige maar ook voor klanten en een opdrachtgever. In jaar 1 tijdens het vak vitality@work heb ik ook gewerkt met collega’s, een opdrachtgever en klanten.

Voor het vak vitality@work heb ik een vitaliteitsprogramma gemaakt voor callcenter WebHelp. Hier hebben wij in opdracht van WebHelp, de opdrachtgever, activiteiten verzonnen en uitgevoerd om de werknemers, de klanten, vitaler te krijgen aangezien zij het grootste gedeelte van hun werk zittend doen. Dit heb ik in samenwerking gedaan met 4 collega sportkundige. Om tot deze activiteiten te komen hebben wij verschillende modellen en methodes gebruikt. Om te beginnen hebben wij een analyse gemaakt van de organisatie aan de hand van een destep, daarna hebben we een doelgroep analyse gemaakt, waar de behoefte en wensen van de klanten naar voren kwam. Uiteindelijk hebben wij aan de hand van het model voor gedragsverandering interventies verzonnen en dit verwerkt in een infographic. Mijn taak alle gevonden informatie filteren tot alleen de belangrijke stukken en dit allemaal netjes verwerken in een infographic. Ook het toepassen van bepaalde theorieën en link leggen tussen onze interventies en de gedragsmodellen heb ik voornamelijk gedaan.

Het resultaat was een infographic over WebHelp en een aantal interventies die de vitaliteit van de werknemers zou kunnen verhogen. Deze interventies bestonden uit bedrijfssporten zoals tafeltennis en lunchwandelingen. Maar wij hebben ook een beroep gedaan op nudging, bijvoorbeeld mensen onbewust de keuze om de trap te nemen te stimuleren. Het resultaat is positief beoordeeld door de opdrachtgever en desbetreffende docent.

Als ik nu terug kijk op deze opdracht en kijk naar bijvoorbeeld mijn stage van jaar 2 merk ik wel echt dat ik stappen heb gezet met het produceren van professionele producten. Ik ben vergeleken met jaar 1 meer proactief geworden, al mag dit nog altijd wat meer. Ook het maken van bepaalde producten zoals een infographic of prototype zijn erg verbeterd. Nu ziet het er al veel netter uit en wordt deze ook beter beoordeeld door docenten. Dit geeft ook aan dat ik leergierig ben, ik heb geleerd van de afgelopen jaren en neem feedback mee naar de volgende opdrachten, wat weer resulteert in een steeds professioneler product. Mijn gedrevenheid en zelfsturing zijn dan ook toegenomen doordat ik zelf ook merk dat er progressie zit in mijn werk en doen en laten. Collega’s, opdrachtgevers en klanten beoordelen mijn werk dan ook als goed en zijn vaak tevreden met de resultaten. Wat wel vaak terugkomt uit de feedback is dat ik nog meer van mijzelf mag laten zien misschien meer de leiding moet gaan pakken dan op de achtergrond te blijven. Dit is een puntje wat ik vanaf jaar 1 al aan het ontwikkelen ben. Als introvert en verlegen jongen heb ik daar naar mijn mening dan ook zeker stappen in gezet en ben ik ook nog steeds heel erg gedreven om dit nog verder te ontwikkelen.

Infographic Web Help Bijlage
Word – 915,0 KB 71 downloads
Peerassessment Beoordelingsformulier Ermin
Word – 26,4 KB 70 downloads
Peerassessment Beoordelingsformulier Ermin 2
Word – 25,5 KB 70 downloads
Beoordeling Vitality Work
PDF – 32,7 KB 73 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb