1.1 Reflecteren en sportbewustzijn:

Situatie: 

Tijdens blok 1.2 heb ik het vak Sport management gehad.

Taak:

Er werd van mij verwacht dat ik actief meedeed aan de les en ook een actieve inbreng had. Ik heb zelfstandig moeten werken maar ook in teams. Ook heb ik mij elke week moeten voorbereiden op de les voor die week en al mijn spullen op orde had. Tijdens de lessen heb ik casussen moeten maken in teams, die te maken hadden met het 7S-model.

Actie:

De eerste les heb ik een beetje de kat uit de boom gekeken, maar het werd mij al snel duidelijk dat deze docent vrij consequent is in het wegsturen van studenten wanneer zij hun spullen niet op orde hadden of zich niet voldoende hadden voorbereid op de les.

Resultaat:

Ik kreeg door deze casussen inzicht in de eigenheid en de sociaal-maatschappelijk waarde van sport. Aan het einde van de werksessie wordt de casus uitgebreid besproken en behandeld. Op basis van de klassikale nabespreking kreeg ik feedback op het hanteren van de methodische stappen en het gebruik van kennisbronnen.

Reflectie:

Ik heb alle lessen geparticipeerd, dus dat betekent dat ik mijn spullen op orde had en mij had voorbereid op de lessen. Ondanks dat was ik niet altijd even actief in de les als ik zou willen. Dit had te maken met de interesse die ik wel had voor de ene les maar niet voor een andere les. Ik moet een knop kunnen omzetten zodat ik ook tijdens lessen die ik minder interessant vind wat beter participeer. Als ik beter participeer tijdens dit soort lessen komt de informatie beter binnen en wordt het wellicht vanzelf wat interessanter. Ook duurde de lessen voor mij persoonlijk wat lang en raakte ik na een tijdje de concentratie kwijt en stelde ik ook geen vragen als ik iets niet snapte omdat de les dan sneller klaar zou zijn. Dit is misschien wel een van de grootste fouten die ik wel eens wil maken. Want om een goed cijfer te kunnen halen op deze lessen moet je de stof wel begrijpen.

 

Bewijslast:

Resultaat SK2
PDF – 33,3 KB 114 downloads

1.2 Professionele attitude:

Situatie:

Tijdens blok 1.1 heb ik in groepsverband een sportevenement moeten organiseren voor de opdrachtgever Visio de Brink. Dat evenement heeft plaatsgevonden in Kardinge en bestond uit schaatsen en sleetje rijden met de doelgroep: minder valide.

Taak: 

Wij moesten een innovatief sportevenement ontwikkelen, positioneren en uitvoeren voor een organisatie. Daarbij moesten wij maximaal inspelen op de wensen, behoeften en kenmerken van de doelgroep. Als SK-professional werken we vraaggericht en signaleren we nieuwe marktkansen. Dit alles gebeurt aan de hand van de methode projectmatig werken. Onze taak was om dit sportevenement te regelen voor de doelgroep die wij als groep kregen toegewezen en daarbij de opdrachtgever van zoveel mogelijk taken te verlichten. Binnen het projectgroepje was ik de notulist en moest alle informatie die wij van de werkcolleges kregen opschrijven. Daarnaast hebben wij met z'n allen de verslagen en andere dingen geregeld.

Actie:

Voor een zelf gekozen sportorganisatie wordt een sportevenement (dienst) ontwikkeld voor een specifieke doelgroep, de zogenaamde dienst-doelgroep-combinatie (DDC). Het ontwikkelde sportevenement sluit aan bij de gekozen organisatie en richt zich op de doelgroep: Minder validen. Wij zijn opzoek gegaan naar een opdrachtgever waar we snel zaken mee konden doen. Wij Legde de afspraken met de opdrachtgever vast op papier en bepaalde in overleg met de docent en de opdrachtgever de datum van uitvoering. Het merendeel van de opdrachten werk je uit met het team. Tijdens de uitvoering van het evenement vindt er ook nog een individuele beoordeling plaats.

Wij hebben meerdere afspraken gemaakt met de opdrachtgever en geluisterd naar hun wensen. Wij hebben contact gehad door middel van de mail, telefonisch en mondeling. De doelgroep die wij kregen was minder valide. Ook die mensen moeten kunnen sporten of op zijn minst de sfeer proeven van een sportevenement of uitje. De sociaal-maatschappelijke waarde van sport kwam hier vooral bij kijken. 

Resultaat:

Het resultaat is dat wij met de doelgroep zijn gaan schaatsen bij Kardinge en een hapje mee hebben gegeten. De reactie van de begeleiders was erg positief en die van de doelgroep zelf ook. Wij hebben als groep en individuen verantwoordelijkheid genomen in bijvoorbeeld het huren van de ijsbaan.  Het evenement heeft ons een 6,2 opgeleverd.

Reflectie:

Al met al vond ik dit een geslaagd evenement. De samenwerking in de groep had wel wat beter gekund.  Er werd nog iets te vaak afgewacht met het maken van opdrachten omdat we allemaal een beetje de instelling hadden van: ''Oh dat doet hij vast wel''. Daardoor wisten we soms ook niet of iemand nou iets wel of niet had ingeleverd bij de docent. Achteraf hadden wij als groep maar ook ik als individu de andere best mogen aanspreken om de stand van zaken te weten. Een valkuil waar wij als groep ook een beetje last van hadden was dat wij erg goed van start waren gegaan waardoor wij een beetje achterover gingen leunen en zo werden wij weer langzaam ingehaald door de opdrachten die wij meekregen. Voor de volgende keer zou ik dan niet achterover gaan leunen maar het tempo waarin je bent begonnen doortrekken. De communicatie en afspraken met de opdrachtgever waarin daar in tegen wel goed en alles was ook op tijd af.

 

Bewijslast:

klanttevredenheid
Word – 8,2 KB 116 downloads

1.3 Loopbaanontwikkeling:

Situatie:

De lessen coaching

Taak:

Mezelf beter leren kennen en ontwikkelen om zo tot inzichten te komen voor de toekomst.

Actie:

Active participatie en geïnteresseerd zijn in de werkcolleges

Resultaat:

Het resultaat van de lessen coaching zijn vooral kwaliteiten en dingen waar ik juist minder goed in ben ontdekken. Door die dingen uit te vinden kan ik mijn loopbaanontwikkeling beter vorm geven en zo kan ik ook beter een keuze maken in wat ik uiteindelijk wil gaan bereiken met deze studie.

Reflectie:

Als sportkundige presenteer ik mij professioneel naar de bedrijven en organisaties waar ik heb stage gelopen. Zowel bij fysiek contact als bij contact via de mail. Daarin heb ik mij ook niet heel veel in hoeven ontwikkelen. Punten die mijn professionele identiteit hebben versterkt zijn de vakken die ik afgelopen jaar heb gevolgd. Deze vakken hebben mij van informatie en kennis voorzien waardoor ik nu meer op de hoogte ben van bijvoorbeeld hoe ik een evenement moet organiseren of hoe ik een advies moet schrijven voor een organisatie. Mijn kennis is dus verbreed en hierdoor heb ik mijn mogelijkheden verbreed voor in de toekomst. Daarnaast heb ik tijdens workshops van school bewust gekozen voor dingen waar ik mij nog heel veel in moet verbeteren, zoals het geven van trainingen. Op dit moment kan ik prima een training voorbereiden en geven, maar ik ben soms nog te relaxt en mag wel meer energie en enthousiasme uitstralen. Om die reden heb ik ook het vak SPIN helemaal herkanst in plaats van alleen een deel van de toetsing. Hiermee gaf ik aan te willen leren van de feedback die ik heb gekregen van de desbetreffende docent. 

Bewijslast:

Sport En Innovatie Beoordelingsformulier 1 H Ermin Max 3
Word – 40,8 KB 113 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb