Als sportkundige heb ik in jaar 2 stage gelopen bij de Gemeente Tynaarlo. De stage heb ik samen met een andere student gedaan. Wij hebben ons daar beziggehouden met beleidsvraagstukken, maar zijn ook meerdere malen het veld in gegaan als sportkundige. De grote opdracht die wij hebben moeten doen is een algemene plan/advies maken voor het wel of niet realiseren van een beweegpark in het dorp Eelde. De taken die ik vooral heb moeten uitvoeren is het gericht zoeken naar bruikbare informatie voor de gemeente en in de interviews met de stakeholders er achter komen of er genoeg draagvlak voor een beweegpark is. Samen met mijn partner waren wij vooral verantwoordelijk voor de communicatie met de stakeholders en het terugkoppelen van gevonden informatie aan de gemeente. Al deze informatie moest uiteindelijk samen worden gevoegd in een soort adviesplan voor de gemeente Tynaarlo.
In het begin van de stage hebben wij deskresearch gedaan naar beweegparken in het algemeen. Daarna zijn wij gaan praten met potentiële stakeholders in het dorp om te kijken of er genoeg draagvlak is, dat was onze fieldresearch. Voor de deskresearch hebben wij gebruik gemaakt van benchmarks en wetenschappelijke artikelen. De fieldresearch bestond vooral uit het afnemen van interviews. Daarbij hebben wij vooral gebruik gemaakt van semigestructureerd interviews om zo ook de wensen en behoefte van de stakeholders te peilen. Al deze informatie hebben wij gebruikt om een uiteindelijk prototype te maken. Met het prototype zijn wij weer langs de stakeholders gegaan zodat zij een beter visueel beeld hadden bij het beweegpark. De samenwerking tussen mij en mijn partner verliep erg goed. We zaten altijd op lijn met elkaar en durfde ook waar nodig elkaar te corrigeren. De taken die we hadden hebben we allebei wel een keer voor onze rekening genomen. Bijvoorbeeld contacten leggen met de stakeholders werd in het eerste gedeelte gedaan door mij en werd later in de stage overgenomen door mijn partner, waarop ik weer meer verantwoordelijkheid kreeg in andere werkzaamheden. Daarnaast hebben wij ook om de 2 weken een terugkoppeling gesprek gehad met onze stagebegeleider over zowel onze persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkelingen van de opdracht. Ook hadden wij nauw contact met de andere beleidsmedewerkers op onze afdeling. Hierdoor bleven wij ook op het juiste pad.
In de loop van het jaar hebben wij een paar keer wat tussen producten moeten presenteren/inleveren bij school zoals de prototype markt. Hier presenteerde je hoe je op het prototype bent gekomen. Deze momenten lieten zien dat wij goed bezig waren met de opdracht en ook echt iets toevoegde aan de gemeente Tynaarlo. Het uiteindelijke adviesrapport werd dan ook heel positief ontvangen door de gemeente. Wij zijn hier dan ook positief op beoordeel door zowel onze docent als onze stagebegeleider. (zie bewijslasten)
De beoordelingen die wij hebben ontvangen voor de stage zijn erg positief en goed. Dit is dan ook voor mij een teken dat ik mij zeker op het gebied van sportkundige identiteit heb ontwikkelt. De handelingen en bezigheden die ik heb moeten doen tijdens de stage heb ik eerder nog niet zo moeten doen. Ook het daadwerkelijk werken met beleidsmedewerkers en buurtsportcoaches heeft mij hierbij geholpen. De ontwikkeling zit vooral in het leveren van professionele producten voor een werkgever, die daar ook tevreden mee is. Bij het maken van bepaalde keuzes mag ik nog wel meer het voortouw nemen. Ik liet dit wat vaker over aan mijn partner en wachtte soms te lang met het voorstellen van dingen, waardoor is soms niet heel proactief over kwam. Ik mag meer aanwezig zijn en moet meer van mijzelf laten horen. Ik doe mijn werk en lever ook goed werk, maar doe dit soms nog wat ‘onzichtbaar’ waardoor mensen soms niet doorhebben wat ik allemaal heb gedaan en dit kan een vermoeden wekken dat ik niet zoveel doe.


Maak jouw eigen website met JouwWeb